Escobar „lovește” din nou: hipopotamii lui reprezintă un risc pentru ecosistem

La 27 de ani de la moartea lui, Pablo Escobar, domnul incontestabil al drogurilor, continuă să-și lase amprenta. În ciuda dispariției columbianului, există încă câțiva dintre „moștenitorii” săi care sunt sunt gata să distrugă ecosistemul. Nu vorbim despre traficul de cocaină și nici despre oamenii din cartelul său, ci despre unii dintre hipopotami pe care Escobar însuși a reușit să îi importe ilegal la sfârșitul anilor ’80.

Escobar, Iubitor de tot felul de animale, inclusiv de exemplare exotice, stăpânul cocainei a reușit să creeze o grădină zoologică personală în care și unii hipopotami să găsească spațiu.

În 1993, anul morții sale, guvernul columbian a preluat controlul asupra tuturor bunurilor sale, inclusiv vila și grădina zoologică. Dar patru hipopotami au reușit să scape și guvernul a decis să-i lase într-un iaz.

Se putea aștepta la toate, cu excepția faptului că, 27 de ani mai târziu, „ hipopotamii cocainei ” s-ar triplica. Până în prezent, conform celor raportate de „The Sun” nu se cunoaște numărul exact, dar exemplarele estimate ar putea fi între 80 și 100. O reproducere record pentru cele mai discutate mamifere din America de Sud care, totuși, ar putea duce la un impact ireversibil asupra mediului.

CITEȘTE ȘI – Profeția Babei Vanga: „În 2021 se vor întâmpla lucruri cumplite ”

Dacă numărul de hipopotami s-ar confirma, potrivit unui calcul realizat de oamenii de știință columbieni, reproducerea ar putea crește la aproape 1.500 de exemplare până în 2040. Riscul, potrivit rapoartelor, ar fi mare: de la concurența cu speciile sălbatice autohtone la poluarea apelor râurilor.

Hipopotamul cu fecalele și urina sa, ar putea deveni toxic pentru oameni, și ar putea fi uciși în curând. Aceasta este singura opțiune viabilă, potrivit ecologului Nataly Castelbanco-Martinez, dar ideea nu este împărtășită de ecologiști și animaliști. Iar despre Escobar, la 27 de ani de la dispariția sa, se vorbește în continuare.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.
Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.