Erupția nebună a vulcanului Sangay: orașe întregi acoperite cu cenușă VIDEO

O erupție spectaculoasă , una dintre cele care te lasă fără cuvinte în fața puterii naturii. Pe de altă parte, însă, vulcanul Sangay din ultimele ore a creat multe inconveniente: orașe întregi din Ecuador sunt acoperite de cenușă și autoritățile au dat semnalul de alarmă către populație pentru măsurile de siguranță care urmează să fie puse în aplicare.

Citește și Tragedie în Italia: un tată și-a ucis fiul de 11 ani după care s-a sinucis, ultimul post șocant pe Facebook

Erupția Sangay a provocat o coloană de fum înaltă de 10 kilometri, precizează surse locale. Cenușa erupției a căzut ulterior în principal asupra orașelor Alausí, Chillanes, Guayas, Los Rios și alte locații din centrul Ecuadorului. Institutul Național de Geofizică monitorizează situația de zile, având în vedere că în ultimele ore vulcanul și-a sporit activitatea. Experții au declarat că cenușa va parcurge mulți kilometri, ajungând până la coastă.

Activitatea eruptivă a vulcanului și erupția ulterioară au avut loc între sâmbătă, 19 și duminică, 20 septembrie. Până la 24 de provincii ecuadoriene au fost afectate de fenomen, iar aeroportul internațional José Joaquín de Olmedo a trebuit să-și oprească operațiunile timp de câteva ore. Între timp, pe rețelele de socializare se multiplică fotografiile și videoclipurile impresionante cu erupția și consecințele ei.

 

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.