Vulcanul Merapi a erupt de două ori: coloana de cenușă înaltă de 6 km provoacă panică printre locuitori

O coloană de fum cu cenușă înaltă de 6 kilometri a readus frica în rândul populației după ultima erupție din 2010 când au murit peste 300 de oameni.

Vulcanul Merapi de pe insula Java, considerat printre cei mai activi din lume , și-a făcu din nou auzită vocea cu două erupții care au obligat autoritățile locale să intervină, interzicând locuitorilor să se apropie mai mult de trei kilometri din crater.

Confirmarea erupțiilor a fost dată de institutul geologic național cu o declarație în care s-a explicat amploarea: au durat șapte minute și nu a provocat modificări ale nivelului de alertă pentru Merapi. În schimb, companiile aeriene au fost sfătuite să acorde atenția cuvenită în cazul zborurilor în vecinătatea zonei craterului și a coloanei de cenușă aferente înalte de mii de metri, aproximativ 6 kilometri, potrivit experților.

Un alt abuz împotriva popoarelor indigene: un ghid spiritual Maya a fost torturat și ars de viu

Trebuie amintit că ultima erupție majoră a acestui vulcan datează din 2010 și a provocat moartea a peste 300 de persoane în timp ce peste 280 de mii au fost evacuate. Și mai rău a fost erupția din 1930 în urma căreia s-au înregistrat 1.300 de decese.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter,  Instragram și Odnoklassniki

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.