Eroul de la Cernobîl Nikolai Antoshkin a murit: a supraviețuit radiațiilor, dar nu și Covid

Generalul rus Nikolai Antoshkin, pilotul elicopterului care a condus misiunea de a opri unul dintre reactoarele centralei nucleare de la Cernobîl , a murit în urmă cu 2 săptămâni de Covid-19 la vârsta de 78 de ani. În Rusia a fost un adevărat erou național.

A reușit să supraviețuiască dezastrului nuclear de la Cernobîl din 1986, dar nu și coronavirusului: la 17 ianuarie, de fapt, generalul rus Nikolai Antoshkin, pilotul elicopterului care a condus misiunea de oprire a unuia dintre reactoarele centralei, a murit de Covid-19. El a zburat de sute de ori deasupra celui mai radioactiv loc de pe planetă, purtând doar o mască de protecție rudimentară și absolut insuficientă pentru a-l proteja de radiații, dar îndeplinind cu succes misiunea pe care guvernul i-a încredințat-o.

Citește și 30 ianuarie 1945, cea mai mare tragedie navală din istorie: Wilhelm Gustloff se scufundă, 10.000 de morți

Antoshkin, în vârstă de 78 de ani, a murit pe 17 ianuarie trecut, după cum a comunicat parlamentul rus într-o declarație oficială: „După o boală gravă, tovarășul nostru, deputatul Dumei de Stat, eroul Uniunii Sovietice Nikolay Timofeyevich Antoshkin, a murit”. Generalul rus, care fusese deputat pentru partidul Rusia Unită de șase ani, a condus una dintre misiunile așa-numitilor „lichidatori” din Cernobîl, căruia i s-a încredințat sarcina de a sigila reactorul numărul 4 al centralei nucleare după dezastru.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.