Turcia: Erdogan a dispus arestul a 3 deputați, printre care Leyla Guven simbolul luptei kurde

Trei lideri de opoziție din Turcia au fost trimiși în închisoare în această dimineață, a doua zi după ce Parlamentul le-a revocat posturile. Incriminarea opoziției, în special în privința partidului pro-kurd, l-a trimis pe lider în închisoare pe timp îndelungat și alți mulți primari aleși democratic. Întotdeauna cu aceeași acuzație: terorism

Pentru că în Turcia lui Erdogan  și un simplu strănut, care nu îi place sultanului, este suficient pentru a fi considerați teroriști sau prieteni ai teroriștilor.   Acum, trei foști parlamentari de opoziție din Turcia au fost trimiși în închisoare în această dimineață, a doua zi după ce Parlamentul le-a revocat locurile. Unul dintre ei aparține Partiduli Popular Republican (Chp) și alți doi  Partidului Popular Democrat (HDP). Hotărârile definitive ale procedurii judiciare împotriva lui Enis Berberoglu (5 ani și 10 luni) ale lui Chp și Leyla Guven (6 ani și 3 luni) și Musa Farisogullari (9 ani) au fost citite în adunarea generală, relatează Agenția Anadolu .

O fetiță a apărut la deschiderea anului școlar cu un… câine. Motivul ?

Cei doi kurzi au fost considerați teroriști. O agitație a provocat arestarea și a uneia dintre simbolurile luptei antifasciste și al fascismului de stat și unul dintre simbolurile rezistenței și libertății kurde ale tuturor popoarelor, Leyla Guven.  Opoziția denunță lovitura de stat. Dar lovitura de stat este în ”aer” de ceva timp.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter, Instragram  și VK

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.