Episcopul care își botează credincioșii cu…bere

În Africa de Sud, există un episcop a decis să-și boteze credincioșii cu … bere. Nu, nu este o glumă. El a decis să propună un botez alternativ.

Sună ca o poveste nebună, dar trebuie să vă spunem imediat că nu este o farsă. Vorbim despre o biserică din Africa de Sud, numită Gabola, iar numele episcopului este Tsietsi Makiti. Dar de ce a hotărât să-siboteze  credincioșii cu o băutură alcoolică?

 

“Isus a transformat apa în vin, nu? De ce să nu-mi botez credincioșii cu o băutură care îi face fericiți? ” Evident, pentru alegerea sa, episcopul a fost mult timp pus la îndoială și criticată cu amărăciune. Cu toate acestea, credincioșii Bisericii Gabola au acceptat  alegerea sa pozitiv… nu s-au plâns deloc.

Tsietsi Makiti 1

Episcopul Tsietsi Makiti a decis să permită numai bărbaților să participe la botezuri. Motivul? Nu, nici o discriminare împotriva femeilor: dimpotrivă, a fost o decizie foarte grijuliu și justă, în opinia noastră.

 

“Deocamdată, Biserica noastră acceptă exclusiv oameni credincioși. Sper ca într-o zi să găsească o cale de a deschide și ușile pentru femei. Preocuparea mea este că oamenii pot exagera puțin. Aș dori să evit și să împiedic unele atitudini greșite ale bărbaților față de femei. În cele din urmă, este vorba despre o băutură cu un conținut alcoolic”.

 

Te-ar putea interesa și A abuzat de 276 de copii. Pedofil condamnat la 60 de ani de închisoare

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de Facebook

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.