Epilepsie tratată cu canabis, îmbunătățirile copilului sunt impresionante

O mamă disperată a decis să trateze epilepsia fiului ei cu un medicament care pe bază de canabis,  iar din acel moment calitatea vieții sale s-a îmbunătățit considerabil.

Recent, NHS , sistemul britanic de sănătate, a aprobat două medicamente bazate pe CBD și THC (derivate din canabis) pentru tratamentul unor simptome de epilepsie și scleroză. Acesta este un prim pas către comercializarea acestui  tip de produs care până de curând era complet interzis

Micuțul Eddie a început  să zâmbească datorită canabisului

Născut prematur  Eddie a avut un cheag de sânge pe creier, dar inițial părea că acest lucru nu a provocat daune. După primele luni acasă, el a avut câteva simptome de disconfort, dar a fost diagnosticat cu reflux gastric. Problemele au început la vârsta de 9 luni: într-o zi a început să facă o febră puternică și a fost internat în spital. În acea perioadă, medicii au diagnosticat o formă gravă de epilepsie din cauza căreia a suferit leziuni cerebrale severe.

Povestea pisoiului Duo: s-a născut cu două guri, două nasuri și trei ochi și jumătate / VIDEO

Din acea zi copilul nu a putut să meargă, să vorbească și să mănânce fără ajutor. Cea mai mare problemă au fost, însă, febra care continuă să-i provoace o stare puternică de disconfort. Tratamentul prescris nu a fost de 100% eficace, unii dintre ei l sedavano și îl făceau să doarmă, dar de fiecare dată când se trezea febra revea. La șase ani, i-au crescut și odată cu ele au crescut și efectele secundare dintre care și pierderea vederii periferice.

În 2018, Geraldine a decis să schimbe terapia și să încerce un tratament cu canabis în urma sfaturilor medicilor. În câteva luni, Eddie a început să-și recupereze vederea și să perceapă oamenii din jurul său, dar, mai presus de toate, febra a scăzut constant. Astăzi copilul a început să zâmbească din nou iar Geraldine nu este dispusă să întrerupă tratamentul. Dimpotrivă, ea se luptă și solicită ca acest tratament  să fie introdus  definitiv în sistemul de sănătate: „De ce să se interzică folosirea unei plante care poate să ajute în diferite tipuri de epilepsie?”  .

În concluzie, vorbind despre situația fiului său, ea adaugat: „Nu este un leac, dar îi oferă o alternativă, astfel încât să poată avea o calitate mai bună a vieții, în loc să fie supus unui swing farmaceutic care nu-i permite să trăiască. Dacă funcționează pentru cineva, atunci de ce să nu-i dai posibilitatea de a alege? “.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.