Epidemie de febră Lassa în Nigeria: 29 de morți, măsuri de urgență împotriva virusului

Douăzeci și nouă de oameni au murit  de febră Lassa . Se întâmplă în Nigeria , unde autoritățile locale, citate de Al Jazeera, au anunțat o creștere a măsurilor de urgență pentru a opri focarul bolii.

“Începând cu 24 ianuarie 2020, 195 de cazuri confirmate și 29 de decese au fost raportate în 11 state”, a declarat Centrul de control al bolilor din țara africană (NCDC).  Febra Lassa aparține aceleiași familii ca virusurile Ebola și Marburg, dar este mai puțin mortală. Numele său derivă din orașul Lassa, din nordul Nigeria, unde boala a fost identificată pentru prima dată în 1969. Virusul este transmis oamenilor prin contact cu alimente sau obiecte de uz casnic contaminate cu fecalele de rozătoare sau urină, are o perioadă de incubație de 6 până la 21 de zile și poate fi transmis și prin contactul cu o persoană infectată prin sânge, urină, salivă, spermă, vărsături, fecale. Numărul de cazuri crește de obicei în ianuarie, din cauza condițiilor meteorologice din sezonul uscat.

Citește și O altă alertă înspăimântătoare din China ! Ministrul sănătății: coronavirusul poate deveni și mai puternic

 

Nigeria, care este cea mai populată națiune de pe continentul african cu aproximativ 200 de milioane de oameni, are doar cinci laboratoare care pot efectua teste pentru diagnosticarea acestei boli. Conform datelor de la Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din Statele Unite, CoC, numărul de infecții cu febră Lassa în Africa de Vest este cuprins între 100.000 și 300.000 în fiecare an, cu aproximativ 5000 de decese.

Febra Lassa a ucis peste 160 de persoane anul trecut. De asemenea, conform datelor CoC, în unele zone din Sierra Leone și Liberia, 10-16 la sută dintre persoanele spitalizate în fiecare an au febră Lassa, demonstrând impactul grav pe care boala îl are asupra regiunii .

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.