Epidemie de ciuma bubonica: pasagerii dintr-un avion sunt in carantina dupa ce cuplul a murit din cauza bolii

Epidemie de ciuma bubonica: pasagerii dintr-un avion sunt in carantina dupa ce cuplul a murit din cauza bolii

Bărbatul, 38 de ani, și soția sa însărcinată, 37, se crede că s-au îmbolnăvit după ce au vânat și au mâncat carne contaminată în Mongolia.

 

Un cuplu căsătorit a murit lăsându patru copii orfani după ce s-au îmbolnăvit de  ciumă bubonică. Bărbatul în vârstă de 38 de ani și soția sa însărcinată de 37 de ani, se crede că s-au îmbolnăvit după ce au vânat și consumat carne de marmotă contaminată, o specie de veverițe de dimesiuni mai mari, în Mongolia.

 

Au fost scene dramatice când un pasagerii unui avion de la Bayan, Ulgii și Khovd din Mongolia – zona în care cuplul sa îmbolnăvit – au fost întâmpinați de personalul medical în costume anti-contaminare albe, după ce au aterizat  în capitala țării din Ulaanbaatar. Au fost luate măsuri urgente de precauție pentru a opri răspândirea infecției. Aproximativ 158 de persoane au fost supuse controalelor medicale intense după ce au intrat în contact direct sau indirect cu cuplul. Un număr de 11 pasageri din vestul țării au fost ținuți la aeroport și au fost trimise imediat pentru controale spitalicești.

 

Omul a murit pe 27 aprilie, iar femeia a murit trei zile mai târziu, raportează The Siberian Times. Boala bacteriană extrem de contagioasă este răspândită prin puricele care trăiește pe rozătoarele sălbatice.

Unele puncte de control de frontieră cu Rusia au fost închise, ceea ce face ca turiștii străini să fie blocați în Mongolia.

Te-ar putea interesa și Un bebelus in stare avansata de descompunere si plin de viermi a fost gasit intr-o punga aruncata la marginea drumului

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de Facebook

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.