Epidemia nu s-a sfârșit: un alt caz de Ebola în Republica Democrată Congo

Epidemia nu s-a sfârșit: un alt caz de Ebola în Republica Democrată Congo. Febra hemoragică a provocat 2.200 de morți și 3.400 de infecții din Beni în regiunea de nord-est deja afectată de sărăcie și violență larg răspândite de grupuri armate. Nu se mai poate face nimic. Mai erau  două zile până la declararea sfârșitului de epidemie de Ebola în Republica Democrată Congo, dar după-amiaza a sosit anunțul unui nou caz de contagiune, a declarat Organizația Mondială a Sănătății (OMS)

Țara africană proclamase urgența epidemică în august 2018. Febra hemoragică, letală pentru oameni, a provocat peste 2.200 de morți și 3.400 de infecții în Beni, capitala focarului din Kivu-Nord, regiunea nordică -Estul deja afectată de sărăcie și violența larg răspândite de grupurile armate. Duminica ar fi trebuit să înceapă în a 42-a zi, fără infecții înregistrate, dând speranță deciziei autorităților de a declara sfârșitul epidemiei.

În lipsa echipamentului de protecție, infirmierele dintr-un spital englez folosesc saci de gunoi

Odată contractat, virusul își manifestă efectele după maximum 21 de zile. Cel mai recent caz confirmat datează acum mai bine de o lună,

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.