Epidemia de rujeolă în Congo: în 2019, peste cinci mii de decese. Copiii sub cinci ani sunt cei mai afectați: „Mai rea decât Ebola”

„ În Congo, rujeola ucide mai mult decât Ebola ” . Aproximativ 2,2 milioane de copii vor fi vaccinați în aceste zile împotriva rujeolei în Kivu de Nord, o provincie din Republica Democrată Congo, țara africană, unde este în curs cea mai gravă epidemie de rujeolă din lume provoacă mai multe victime decât virusul Ebola. De la începutul anului 2019, explică Organizația Mondială a Sănătății (OMS), s-au înregistrat peste 250 de mii de cazuri de rujeolă și peste cinci mii de decese , majoritatea în rândul copiilor sub cinci ani .

„Epidemia de Ebola din Congo a câștigat atenția lumii și se înregistrează progrese în salvarea de vieți, dar nu trebuie să uităm de celelalte nevoi urgente sanitare cu care trebuie să facă față țara” , a declarat Matshidiso Moeti, director regional al OMS pentru Africa.

Citește și O femeie care a supraviețuit unui viol în grup, a fost incendiată în fața tribunalului

Noua campanie de vaccinare închide a doua fază a unei campanii de vaccinare, care va fi urmată de o a treia și ultima fază planificată în 10 provincii rămase, cu scopul de a ajunge la 19 milioane de copii în toată țara până la sfârșitul anului. Campania a fost implementată de Ministerul Sănătății cu sprijinul OMS și este finanțată în întregime de Gavi Alliance, un parteneriat al entităților publice și private.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.