Epidemia de coronavirus care sperie China: presupusa mutație a virusului și consecințele asupra pacienților

Ceea ce se întâmplă în Shulan înfricoșează China mult mai mult decât ar putea crede. Teama că orașul din provincia chineză Jilin, la granița cu Rusia, se poate transforma într-un nou Wuhan  este enormă. A îngrijora cel mai mult este  un aspect al acestui focar care este în curs de investigare: o presupusă mutație a virusului și consecințele sale asupra pacienților.

Conform datelor oficiale, într-o lună ar exista doar 42 de cazuri deinfecție confirmate și totul ar fi sub control, dar  decizia imediată de a înființa un spital cu peste o mie de paturi pentru pacienții din Jilin, căruia i se va alătura un al doilea spital cu 188 de paturi în Shulan și testarea întregii populații lasă de gândit.

Coșmarul coronavirusului revine: China peste 100 de milioane de locuitori au intrat în blocaj

Potrivit lui Qiu Haibo, un expert al Comisiei Naționale de Sănătate din China, persoanele infectate din Shulan și cei de la Jilin prezintă simptome clinice diferite de cele din Wuhan. În aceste zone, pacienții infectați suferă doar leziuni pulmonare și puține probleme de inimă, rinichi și intestine. În plus, există mult mai multe asimptomatici și în multe cazuri pacienții nu au febră, ci pur și simplu suferă de oboseală sau dureri în gât. Mai mult , s-a observat că aceste cazuri noi necesită și o perioadă mai lungă pentru transmiterea virusului.

De fapt, potrivit experților, acești indicatori ar putea însemna că sursa focarului nu este cea internă provenită din Wuhan, ci externă și mai precis din Rusia vecină, care este în prezent una dintre cele mai afectate țări din pandemia globală.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter, Instragram  și VK

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.