Emblema tandreței și a indiferenței: un copil fără adăpost doarme pe stradă îmbrățișând un cățel

O fotografie care a devenit rapid o emblemă a tandreței și a indiferenței cea care înfățișează un copil fără adăpost care doarme îmbrățișat cu câțelul lui. Tandrețea, pentru că acea îmbrățișare simbolizează veșnica prietenie între oameni și câini, dar și indiferența, deoarece copilul este întins pe trotuar și sute de oameni au trecut prin acea zonă în fiecare zi dar nimeni nu s-a oprit.  Fotografia a fost făcută lângă stația de metrou Manila din Filipine.

Fotografia a fost realizată de Jem Villom , un rezident din Manila, care a postat-o pe profilul său de Facebook. „Băiatul cu câinele trăiesc pe stradă cerșind mâncare pentru el și câinele său în zona Edsa Shaw Blvd din Manila. Nu știu prea multe despre el și mi-a părut rău în acea zi că nu am avut bani cu mine să-i dau. ” au fost cuvintele lui Villomo.

Citește și  Masacru în familie: și-a ucis soția și fiica de trei ani și a încercat să se sinucidă

Cazul a fost raportat și la Departamentul de Asistență Socială care se ocupă de cazurile de adopție a minorilor. Datorită fotografiei, poate cineva ar fi dispus să-l primească pe copil și pe prietenul său fidel.  Există mulți copii aflați într-o sărăcie extremă, nu numai în Manila, ci în toată țara. De parcă nu ar fi fost suficient, condițiile meteorologice îngreunează  această situație. Tocmai în perioada de Crăciun, un taifun  a devastat Filipine .

În total, s-au înregistrat 16 victime și a fost necesară oprirea alimentării cu energie electrică în numeroase sate.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.