EMA: „24 de ore de cefalee și febră printre efectele secundare ale vaccinului ”

Cefalee și febră, dar numai pentru 24 de ore de la administrarea dozei, a declarat EMA , Agenția Europeană pentru Medicamente, care tocmai a aprobat vaccinul dezvoltat de Pfizer și BioNtech împotriva Coronavirusului și care va fi distribuit în cele 27 de țări membre UE începând de duminică 27 Decembrie. După cum a subliniat Sabine Straus, președintele comitetului de siguranță al EMA , în timpul conferinței de presă privind autorizarea antidotului, „ efectele secundare ale acestui vaccin sunt aceleași cu cele găsite în alte vaccinuri “.

Cele mai frecvente găsite în faza de testare, a adăugat el, sunt” durerea în timpul injecției, oboseala, cefaleea, durerea mușchilor și a ligamentelor, febre mare ” , dar „efectele secundare durează aproximativ o zi.” Expertul a recomandat totuși „o acțiune importantă de monitorizare ” autorităților sanitare asupra efectelor observate.

Citește și Covid, EMA trage alarma asupra hidroxiclorochinei: „Poate duce la sinucidere”

Aprobarea agenției EMA Emei pentru vaccinul Pfizer, primul care a obținut autorizația la nivelul UE, a fost un rezultat record, „un pas semnificativ înainte în lupta noastră împotriva acestei pandemii care provoacă suferință nu numai în Europa, ci și în Europa. în întreaga lume “, a declarat Emer Cooke, director executiv al EMA.

“În mai puțin de un an, s-a ajuns la un vaccin autorizat, care este rezultatul muncii fără precedent”, a adăugat el, subliniind că ” siguranța vaccinului a fost prioritatea noastră numărul unu. Suntem conștienți de marea responsabilitate a vom continua să colectăm și să monitorizăm datele „chiar” după aprobare ”, a spus Cooke.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.
Acest articol a fost verificat cu https://www.ema.europa.eu/en

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.