Elveția recunoaște: “Am crezut că putem controla virusul, dar am greșit”

Situația Covid este critică și în Elveția, iar motivul este explicat și de noul președinte al Confederației Elvețiene, Guy Parmelin, care a recunoscut erori în gestionarea pandemiei.

“Între iulie și septembrie am subestimat situația. Am crezut că putem controla virusul”, a declarat recunoscând că autoritățile “erau departe de țintă”. Pe Twitter, mulți oameni s-au grăbit să sublinieze că, începând cu 3 iulie, grupul științific însărcinat cu consilierea cu privire la lupta împotriva pandemiei a scris că „infecțiile cu Sars-CoV-2 cresc în Elveția într-un ritm alarmant cerând măsuri urgente ”: toate acestea nu s-au întâmplat.

Citește și Covid, prea mulți morți în Los Angeles: Nu se mai găsește lemn de pin pentru a construi sicrie și se închiriază frigidere-container

Elveția a cunoscut un prim val relativ moderat în comparație cu violența cu care pandemia a lovit vecinii săi europeni, dar din toamnă țara a cunoscut un al doilea val foarte puternic. De săptămâni, țara de 8,6 milioane a cunoscut mai mult de 4.000 de infecții noi și aproximativ 100 de decese pe zi. Vaccinările au început în mai multe cantoane ale țării, dar într-un ritm încă lent.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.

 

 

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.