Elveția, internările în terapiile intensive, refuzate persoanelor în vârstă în caz de supraaglomerare

Cu un val de infecții de la Covid-19 în Elveția , ne întoarcem a vorbi despre protocolul medical în cazul unei posibile supraaglomerări în terapiile intensive. Regulile prevăd că, în cazul lipsei  de locuri, medicul poate decide să nu accepte „persoanele cu vârsta peste 85 de ani” și persoanele cu vârsta peste 75 de ani care au una dintre aceste patologii: „ciroză hepatică, insuficiență renală cronică stadiul III, insuficiență cardiacă din clasa NYHA mai mare de 1 și are șanse de supraviețuire mai  mici de 24 de luni “, scrie Stol.it

Protocolul – Intitulat „Pandemia Covid-19: triajul tratamentelor de medicină intensivă în caz de lipsă de resurse” , protocolul de opt pagini a fost publicat de Academia Elvețiană de Științe pe 20 martie, dar nu a fost niciodată aplicat.

Citește și În Wuhan restaurantele sunt deschise până târziu și fără măști: videoclipul ambasadoarei italiene în China

“Datorită răspândirii rapide a coronavirusului (SARS-CoV-2), a apărut o situație extraordinară care va provoca un aflux masiv de pacienți în spitalele de boli acute”, scrie în introducerea protocolului care subliniază: “ Dacă resursele disponibile nu sunt suficiente, trebuie luate decizii de raționare “.

Apoi, la pagina 5, partea intitulată „Triaj inițial: criterii de admitere în unitățile de terapie intensivă” sau lista criteriilor conform cărora medicul va trebui să ia decizia dificilă cu privire pe cine să interneze în cazul în care nu există locuri suficiente în terapie intensivă.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.