Elorhynchus carrolli: noul rhynchosaur descoperit în Argentina

Această nouă specie de rhynchosaur, cea mai veche găsită până în prezent în Argentina, avea o anatomie similară cu cea a șopârlelor actuale.

O echipă de paleontologi a descoperit în Parcul Național Talampaya, în provincia argentiniană La Rioja, în nord-vestul țării, o nouă specie de rincosaurus care au locuit pe Pământ cu aproximativ 230 de milioane de ani în urmă. Acest lucru a fost anunțat de Agenția pentru Știință, Tehnologie și Societate. În timpul unei serii de investigații efectuate în ultimii 10 ani într-un sit cunoscut sub numele de Formația Chañares, cercetătorii au găsit fragmente de craniu, inclusiv premaxilare, maxilare și dentare, precum și o parte a sacrului, primele vertebre ale cozii și o parte a unui șold, aparținând mai multor exemplare, din care a fost posibil să se identifice o nouă specie, botezată „ Delorhynchus caroli’.

Citește și Sfântul Valentin de groază pentru amantul care a căzut de la balcon pentru a scăpa de loviturile unui soț înfuriat

Martín Ezcurra, autorul principal al unui studiu publicat recent în Journal of Systematic Palaentology, a explicat că craniul are „ un set de dinți extrem de specializat, alcătuit din numeroase rânduri de dinți și un cioc osos în bot care poate măcina mâncarea înainte de a fi înghițit., spre deosebire de ceea ce se întâmplă în marea majoritate a reptilelor “.


Rămășițele scheletice indică faptul că acest erbivor antic de aproximativ trei metri lungime avea „ picioare către părțile laterale ale corpului și pântecele lângă podea ”, o anatomie similară cu cea a șopârlelor care există și astăzi. Această nouă specie de rhynchosaur , cea mai veche găsită în Argentina, va permite cadrelor universitare să stabilească mai bine evoluția acestor animale, de la 233 milioane de ani până la 227 milioane de ani în urmă când au dispărut.

Sursa foto: @ Nobu Tamura

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, OdnoklassnikiTumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.