Elon Musk: “Vând totul pentru a crea un oraș pe Marte. Vorbesc serios”

Într-un interviu cu jurnalistul german Mathias Döpfner , Elon Musk, a doua persoană cu cea mai bogată lume în spatele lui Jeff Bezos, explică contextul vânzării proprietăților sale. Scopul lui este de a crea un oraș pe Marte și de a ne transforma într-o specie multi-planetară.

“Cred că este important ca omenirea să evolueze într-o civilizație spațială , o specie multi-planetară. Avem nevoie de resurse enorme pentru a construi un oraș pe Marte. Vreau să pot contribui cât mai mult posibil și aș vrea să fie clar că vorbesc cu adevărat “, este  anunțul șocant  al antreprenorului Elon Musk, a doua cea mai bogată persoană din lume în spatele lui Jeff Bezos. Excentricul patron al Tesla și SpaceX dezvăluie de ce își vinde proprietățile.

Mi-am vândut reședința principală în Los Angeles acum două luni. Acum aparține unui chinez. Și acum vindem mai multe case. Nu voi avea aproape nicio proprietate de mare valoare, în afară de acțiunile companiei. Am nevoie de o casă doar când sunt acolo cu copiii mei. În acest caz, închiriez una “, explică Musk.  “Tot ce vreau este să dețin acțiunile Tesla și SpaceX. Dacă nu reușesc, eu eșuez personal.”

Citește și NASA: cea mai mare erupție solară înregistrată în ultimii trei ani- video

Primul om pe Marte “îl vom vedea probabil peste 6 ani, dar poate și în 4. Voi merge în spațiu în 2 sau 3 ani cred”, spune Musk. Scopul este de a „ne transforma într-o specie multi-planetară și o civilizație spațială. Este vorba despre a trăi în tot sistemul solar și a ajunge la alte sisteme stelare. În comparație cu perspectiva de a rămâne mereu pe pământ până când va fi anihilat, este un viitor interesant. La un moment dat, soarele va crește în dimensiune și oceanele se vor evapora. Mai bine facem ceva acum, dar probabil că avem doar o perioadă limitată de timp. Marte – conchide el – nu va fi o stațiune de vacanță de lux ”.  

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.
Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.