Elon Musk experimentează un cip care introdus în creier va vindeca boli: experimentul șoc pe porci

Elon Musk, șeful multimilionar al Tesla, a anunțat cel mai recent truc tehnologic. O nouă formă de inteligență artificială s-a născut în laboratorul Neuralink. Un tip de cip care poate fi implantat în creier și conectat la un computer. Pentru a demonstra cum a funcționat, el a folosit un porc numit Gertrude în care a fost introdus un cip. Când animalul se mișcă, dispozitivul  transmite semnalele neurologice. Scopul imediat al acestei tehnologii, conform rapoartelor Independent, este de a ajuta persoanele  paraplegice și persoanele cu mobilitate redusă, dar în curând ar putea exista multe alte evoluții.

Din informațiile captate de cipul din creier, computerul poate fi capabil să rezolve problemele coloanei vertebrale și să ocolească daunele neurologice. Potrivit antreprenorului, viitorul său potențial este nelimitat: «Am putea rezolva probleme de sănătate precum orbirea, paralizia, problemele de auz. În viitor va putea salva și reproduce amintiri ”, a spus Musk.

Autorul hitului mondial „I Like to Move It” a fost găsit mort ( video )

Cea mai recentă versiune testată pe un porc a reușit să citească activitatea creierului animalului, fără a provoca daune permanente creierului acestuia.  Nu s-a menționat când dispozitivul va fi disponibil comercial, deși prețul său poate fi similar cu cel al unui smartphone de ultimă generație. “La început va fi destul de scump, dar va scădea rapid – a spus Musk – cred că vrem să reducem prețul la câteva mii de dolari”.

Cu această ultimă provocare, Elon Musk aspiră să intre în creierul uman.

Guru din Silicon Valley a vrut să întemeieze Neuralink,un start-up specializat în neurotehnologie și inteligență artificială, cu obiectivul principal de a dezvolta interfețe neuronale, dispozitive capabile să exploreze și să studieze creierul unei ființe umane într-un mod complet nou, cu un potențial enorm în special în domeniul medical și științific.

„Creier-mașină“ a dezvoltat până în prezent are aspectul unui cip de mărimea unei monede: este fără fir și o dată implantat, vă permite să observe conexiunile creierului pe un ecran.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.