Elizabeth Bathory, povestea unei contese diabolice

Erszébet Báthory originară din Ungaria, s-a născut în 1560 într-o familie nobilă și bogată. O înrudire excelentă între personalități înglobate și proeminente, cu proprietăți în toată Transilvania . Dar ea ascunde însă un secret atroce care îi va devini nebunie și ruină.

O femeie devorată de egocentrism și de teroarea de a îmbătrâni , două caracteristici care o vor transforma într-o criminală. Este un personaj tăcut, cu ochii întunecați și părul lung și negru, s-a căsătorit foarte tânără la doar vârsta de cincisprezece ani cu contele Ferencz Nádasdy și s-au dus să locuiască în castelul sumbru și neplăcut al lui Csejthe. Mereu singură, plictisită și melancolică, începuse să se intereseze de ocultism și și-a transformat reședința într-un adevărat „magazin al ororilor”.

Personalitatea sa, deja oarecum sumbră, este exacerbată de gândurile sale din ce în ce mai violente și sângeroase. Descoperă că în temnițele castelului se aflau instrumente de tortură și astfel își începe cariera nebună de criminală.  Dar contesa nu era singură în castelul ei, ci înconjurată de figuri întunecate care o ajutau în faptele ei diabolice. Vorbim despre doamna de companie Ilona Jó , Dorottya Szentes și Kateline Beniezky și despre valetul pitic Ficzkó. Valetul devenise  violent și îngrozitor pentru că a fost mutat de resentimente față de femei, care îl respinseseră mereu și îl batjocoreau.

Citește și Pakistan, 629 de mirese fetițe sunt vândute în China pentru puțin peste 20 de mii de euro : ”O adevărată afacere”

 

O adevărată asociație infracțională,  o adevărată persecuție împotriva fetelor tinere și frumoase, care au venit în slujbă în curtea sa. Contesa le tortura, le ardea degetele de la picioare și le zgâria pe față până la sânge. Le spânzura cu capul în jos, le sacrifica și le bea sângele.  Suferind de constante dureri de cap  din cauza unei migrene congenitale, a avut momente de nebunie pură în care a ucis sute de fete , au în castel și nu mai ieșeu niciodată.

Au fost ani cu adevărat îngrozitori, când întreaga comunitate a știut despre evenimentele atroce care s-au întâmplat în acel castel. Nebunia contesei a crescut până la punctul în care se spunea că, pe lângă faptul că era vrăjitoare, era și vampir .

Curând, declinul vine și pentru prințesă.. Copleșită de problemele financiare și datoriile acumulate pornesc investigații precise care duc la descoperirea castelului ororilor.

Un final mai oribil decât crimele sale: Este zidită de vie într-unul dintre turnurile castelului , cu o mică gaură între ea și lumea exterioară, așteptându-și sfârșitul zilelor în chinul de a nu mai putea continua singurul lucru care o interesa cu adevărat: obsesia spasmodică pentru îngrijirea frumuseții ei

Prin acea gaură intra doar aerul  mâncarea. La vârsta de 54 de ani  în 1614, contesa a murit după patru ani de segregare.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.