Electrozi fixați în creierul maimuțelor cu ciment: denunțul asociației Animal Rights

Asociația olandeză pentru drepturile animalelor Animal Rights a denunțat public experimentele teribile efectuate cu banii contribuabililor

Găuri în creierul primatelor și electrozi fixați cu beton : pare a fi povestea unui film de groază, dar în realitate asta se întâmplă într-o universitate belgiană, KU Leuven , care efectuează experimente teribile la limite oricărui bun simț.

Pentru a raporta utilizarea acestor metode teribile a fost grupul olandez  Animal Rights , care a denunțat că 12 primate vor fi supuse unor astfel de experimente , definite de asociație ca „inutile și crude”, prin sprijinul financiar al banilor din impozitele contribuabililor . Grupul a decis să inițieze o petiție care solicită eliberarea primatelor.

Citește și : Africa, peste 300 de elefanți au murit din cauza unei bacterii

Electrozii sunt implantați în creier prin găuri în craniu. Cimentul se folosește pentru a atașa o crestătură sau o „pălărie” de craniu . Această baghetă servește la fixarea capului maimuțelor în timpul măsurătorilor ulterioare ale creierului. Animalele trebuie să urmeze luni de zile programe grele de antrenament și să urmeze diete stricte pentru a le obliga să colaboreze cu cercetătorii ” , a declarat activista Jen Hochmuth, care a denunțat modul în care astfel de practici sunt extrem de dureroase pentru maimuțele care, în urma experimentelor, vor fi ucise.

Mai mult, Animal Rights   oferă date mai precise cu privire la finanțarea acestor experimente: activiștii au spus că cercetătorii primesc o subvenție de 1,8 milioane de euro de la contribuabili pentru experimentele lor controversate.

Răspunsul Universității
Universitatea, la rândul său, s-a justificat afirmând că aceste experimente au ca scop în cercetarea bolii Alzheimer , ale cărei ultime descoperiri au fost obținute prin experimente de acest tip.

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.