Egiptul continuă să rezerve surprize: s-a descoperit templul mortuar al soției regelui Tethys

Egiptul continuă să rezerve surprize, dar ultima descoperire făcută de arheologi ar putea chiar rescrie istoria Saqqara. Anunțul a fost făcut de Consiliul Suprem de Antichități din Egipt, care a prezentat o descoperire arheologică de o semnificație enormă, datorită căreia va fi posibilă adăugarea de noi piese prețioase în istoria extraordinară a necropolei din Saqqara.

După cum a fost anunțat de ministerul de turism egiptean, s-a găsit templul mortuar al soției regelui Tethys și cu el alte peste 50 de sarcofage în stare perfectă. Acestea sunt mumii care datează din 3000 î.Hr. iar particularitatea acestor sarcofage în comparație cu celelalte găsite în ultimele luni este tocmai faptul că din această perioadă istorică nu au mai fost descoperite până acum.

CITEȘTE ȘI În imagine se ascunde o fată frumoasă: iluzia optică care înșală ochii tuturor


Regele Tethys a fost primul faraon din a șasea dinastie a Egiptului:

Descoperirea include dezgroparea templului mortuar al soției sale și în timpul misiunii incitante a fost descoperit și depozitul care conținea zeci de alte sarcofage și mumii, poziționate în aproximativ 52 de fântâni de adâncime variabilă și între 10 și 12 metri.

Egiptologul Zahi Hawass, fost ministru al antichităților, care a condus misiunea arheologică care a dus la descoperirea extraordinară a explicat că pe sarcofage există gravuri ale versetelor din Cartea morților, adăugând că este pentru prima dată când au fost descoperite sarcofage care datează din această perioadă.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.
Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.