Egiptul construiește două autostrăzi între piramide

Egiptul construiește două autostrăzi peste platoul de la Giza, chiar în afara de Cairo, relansând un proiect remarcabil din anii 90 , după un protest internațional.  Marile Piramide , principala destinație turistică al Egiptului, sunt singurele supraviețuitoare ale celor șapte minuni ale lumii antice , iar platoul este Patrimoniul Mondial UNESCO.

Autostrăzile fac parte dintr-un impuls infrastructural condus de puternicul militar egiptean și susținut de președintele Abdel Fatah al-Sisi , care construiește o nouă capitală pentru ameliorarea presiunii demografice din Cairo, care are 20 de milioane de oameni. Autostrada nordică va traversa deșertul la 1,6 mile sud de Marea Piramide, în timp ce autostrada sudică va trece între piramida Saqqara (care este cea mai veche) și zona Dahshur, care găzduiește „piramida pliată” (cunoscută și ca „piramida romboidă) și„ piramida roșie ”.

Michael Schumacher, neurologul Riederer închide speranțele cu privire la starea de sănătate al campionului: „Se află într-o stare vegetativă”

Construcția a început acum mai bine de un an în zonele deșertice și a devenit mai vizibilă în jurul lunii martie.  Criticii spun că ar putea provoca daune irevocabile unuia dintre cele mai importante site-uri din lume. Cu toate acestea, autoritățile spun că vor fi construite cu grijă și transport îmbunătățit, ocolind aglomerația din centrul orașului Cairo.

Faptul rămâne că, potrivit egiptologilor și ecologiștilor, autostrăzile vor perturba integritatea platoului piramidal, vor genera poluare care ar putea coroda monumentele , ar putea produce deșeuri și vor expune zone închise pline de comori arheologice ascunse la jafuri.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.