Egipt, Nada în vârstă de 12 ani a murit în dureri crunte după o intervenție de mutilare a organelor genitale

Nada Hassan Abdel-Maqsoud a murit după ce a suferit o mutilare genitală feminină (Fgm). Avea doar 12 ani.

Părinții și unchii ei au fost cei care au dus-o la o clinică privată din Manflout, un oraș din guvernarea Assiut din Egiptul central. Un ginecolog pensionar în vârstă de 70 de ani a efectuat operația. Imediat după operație, fetițaa început să se simtă rău, avea o hemoragie masivă  provocată de mutilarea genitală. Deși a fost dusă de urgență la spital, nu s-a mai putut face nimic.  Nada a murit pe 30 ianuarie. Un ritual îngrozitor este cel al ablației clitorisului care, care deși este pedepsit de legea egipteană, continuă să fie practicat de mii de tineri, în unele cazuri și fetișe mult mai mici.

Citește și Oroare în Ucraina! Și-a ucis iubita, a sugrumat-o pe fiica ei și i-a mâncat ficatul

“Investigațiile au arătat că tatăl, mama și mătușa copilului de 12 ani au însoțit-o pe Nada la un ginecolog în pensie pentru a efectua o operație de mutulare”, a declarat Hamada El-Sawy, procurorul egiptean care urmărește cazul . „Au urmat complicații încă de la ieșirea din cabinetul medicului, – a continuat magistratul – medicul ar fi intervenit, însă, fără a putea să o salveze “. Conform rapoartelor ziarului egiptean Youm7, medicul a efectuat ablația organului sexual al lui Nada fără anestezie.

În fața procurorului, medicul a recunoscut că a efectuat operația singur, fără ajutorul asistenților medicali sau anestezisti, deoarece nu ar fi fost nevoie de ei în acest tip de intervenție chirurgicală. De asemenea mama și mătușa fetei au fost prezente în sala de operație.

Părinții ei, mătușa și ginecologul au fost acuzați de moartea lui Nada .

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.