Egipt, legea împotriva mutilării organelor genitale feminine s-a înăsprit

Guvernul egiptean a înăsprit legea împotriva mutilării genitale feminine (MGF) , care prevede acum pentru cei care comit această infracțiune o pedeapsă cu închisoarea de până la 20 de ani de închisoare. Mutilarea genitală feminină, care constă în îndepărtarea parțială sau totală a organelor genitale externe, poate duce la consecințe psihologice fizice severe și permanente pentru o femeie, inclusiv infecții cronice, infertilitate și complicații la naștere.

Legea împotriva mutilării organelor genitale feminine s-a înăsprit

Potrivit unui raport al UNICEF publicat în 2016, aproape 90% dintre femeile și fetele egiptene cu vârste cuprinse între 15 și 49 de ani au suferit o astfel de mutilare . Practica tradițională ritualică pre-islamică este încă acceptată de o parte a populației musulmane și creștine, deși din 2008 a fost declarată ilegală în țara nord-africană . Somalia este țara în care incidența mutilării genitale feminine este mai mare (98% dintre femeile din țară au suferit de fapt MGF), în timp ce Egiptul are cel mai mare număr total de femei din mutilarea genitală mondială.

Citește și Fetița siriană care a crescut printre bombe, a câștigat locul întâi la concursul mondial de matematică

Modificările recente aduse legii, aprobate de guvernul egiptean în 20 ianuarie , dar acum în curs de examinare de către parlament și președintele Al-Sisi, includ creșterea pedepsei maxime legale prevăzute de codul penal, care trece de la 7 ani la 20 de ani de închisoare. Mai mult, dacă medicii și personalul medical sunt găsiți vinovați de practicarea mutilării genitale feminine riscă să le fie interzise din profesia lor timp de până la 5 ani .

Pedeapsa corespunzătoare de închisoare aplicabilă de către judecător poate varia între un minim de 5 și un maxim de 20 de ani, în funcție de cine a efectuat intervenția și este agravată de orice prejudiciu permanent cauzat victimei, cu pedepse mai severe în cazul decesului femeii.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.

Surse: Reuters / UNICEF

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.