Egipt: directoarea unicului jurnal independent a fost arestată

În Egipt, directoarea jurnalului independent de informații Mada Masr a fost arestată, considerat de mulți observatori drept ultimul ziar gratuit al țării. Echipa editorială a scris un tweet  explicând   că forțele de securitate au arestat-o pe Lina Attalah în timp ce o intervieva pe Laila Soueif, mama bloggerului Alaa Abdelfatah, una dintre cele mai cunoscute fețe ale revoluției din 2011.

Piețele umede: imagini îngrozitoare cu animalele vii măcelărite și puse în vânzare | VIDEO

Potrivit Mada Masr, directoarea a apărut deja în fața unui judecător și a fost transferată în închisoarea Tora. Lina Attalah fusese deja arestată pentru câteva ore în noiembrie împreună cu alți jurnaliști după ce un grup de forțe de securitate au intrat redacție. Ulterior, site-ul a a publicat articole  cu mai multă precauție, dar în ultimele luni a reînceput să efectueze investigații delicate și să alimenteze controverse împotriva președintelui Abdel Fattah Al-Sisi, neglijat în general de alte mass-media egiptene.

Egiptul ocupă al 166-lea loc din 180 în clasamentul Reporters Without Borders privind libertatea presei

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.