Egipt, descoperite peste 100 de sarcofage de acum 2.500 de ani

Peste o sută de sarcofage din Egiptul antic sigilate, au fost descoperite într-o necropolă faraonică din localitatea Saqqara , lângă piramida Djoser , chiar la sud de Cairo. Acest lucru a fost anunțat de superintendența arheologică egipteană, care vorbește și despre descoperirea a 40 de statui de aur . Sarcofagele au fost îngropate acum aproximativ 2.500 de ani și conțin mumii bine conservate , unele însoțite de o bogată ornamentație.

Descoperirile datează din epoca dinastiilor din secolele VI-IV î.Hr. și dinastia Ptolemeu (sec. IV-I î.Hr.). Arheologii au deschis până acum unul dintre sarcofage, găsind mumia din interior bine conservată, încă învelită în bandaje, supunând-o razelor X pentru a verifica starea de conservare a acesteia.

Citește și Corornavirus, Baba Vanga prevăzuse epidemia: ” Va fi peste noi, oriunde”

Situl Saqqara face parte din necropola capitalei antice a primului regat egiptean, Memphis , care include și Piramidele din Giza din Abu Sir și declarată Patrimoniu Mondial UNESCO în anii 1970. “Saqqara nu a dezvăluit încă cea mai mare parte a conținutului său”, a declarat ministrul egiptean al Turismului și Antichităților, Khaled El-Anany. ” Este o comoară imensă . Săpăturile sunt în curs de desfășurare și de fiecare dată când descoperim spațiul unui mormânt, găsim și intrarea în altul”.

Odată examinate, descoperirile își vor găsi locul în Muzeul Marelui Cairo.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

 

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.