Egipt: cele 59 de sarcofage din lemn de acum 2.600 de ani, au fost deschise în direct în fața camerelor ( video )

În Egipt, timpul săpăturilor, au fost găsite 59 de sicrie, zeci de mumii și o statuie de bronz bine conservată, toate plasate în trei puțuri din zona antică din Saqqara. „Există noi descoperiri arheologice în curs și vor fi anunțate în scurt timp – a subliniat ministrul – Între timp sarcofagele și mumiile deja dezgropate vor fi transferate la Marele Muzeul Egiptean (GEM), pentru a fi plasate lângă descoperirea ascunzătorii din Al- Asasif în interiorul muzeului ». El a adăugat apoi că sicriele sunt în stare bună, la fel și mumiile care „par să fi fost îmbălsămate ieri”.

Sarcofagele, sigilate în urmă cu mai bine de 2.600 de ani, datează din perioada târzie a Egiptului antic, din secolele VI sau VII î.Hr. În ultimii ani, săpăturile din Saqqara au dezgropat artefacte, șerpi mumificați, păsări, gândaci și alte animale. Studiile preliminare au indicat că „sarcofagele aparțineau probabil preoților, oamenilor de stat înalți și personalităților proeminente din societatea egipteană veche din dinastia a 26-a”, a spus Al-Anani.

Citește și Al treilea val, ipoteza: „Covid va aduce Parkinson”

În timpul conferinței, ministrul a deschis unul dintre sarcofage în fața ambasadorilor străini, a profesioniștilor și a mass-media. «Egiptul este unic în diversitatea sa, săptămâna trecută miniștrii au participat la Ziua Mondială a Turismului în Sharm El Sheikh pe plaje, iar astăzi suntem într-o zonă arheologică pentru a asista la cea mai veche clădire din istorie. Doar în Egipt puteți vedea toate tipurile de turism, așa că aici putem combina călătoriile prin istorie și cultura de pe litoral », a conchis ministrul.

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.