Efectul Brexit, fostul bucătar al familiei regale riscă să fie expulzat din țară  

Efectul Brexit, fostul bucătar al familiei regale riscă să fie expulzat din țară

„Locuiesc în această țară de aproape 15 ani, plătesc mii de lire sterline de taxe în fiecare an și am dat de lucru multor persoane care lucrează în restaurantul meu. Și totuși, acum risc să devin imigrant neregulat: este ridicol !». O adevărată izbucnire de nervi și nemulțumire cea a lui Damian Wawrzyniak, un bucătar polonez care și-a făcut averea în Marea Britanie, pentru a deveni bucătarul familiei regale britanice și șeful principal la o serie de evenimente, inclusiv la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012.

Școala deschisă în pădure: săli de clasă în aer liber și o turmă de lame alpaca printre elevi

Potrivit Independent, datorită Brexit-ului, și Damian Wawrzyniak, la fel ca mulți imigranți din Regatul Unit, a trebuit să întocmească  mai multe documente pentru a continua să lucreze pe tot canalul. El ar dori să o facă pentru tot restul vieții, dar statutul său în acest moment nu îi permite.

„Am depus cerere la Ministerul de Interne pentru a obține statutul de imigrant obișnuit, cel rezervat cetățenilor din Uniunea Europeană” – a explicat bucătarul, aventurând pe Twitter – „Răspunsul lor? Mi-au dat un permis temporar, care expiră în cinci ani. Acest lucru este ridicol. Doar ca să vă reamintesc: sunt celebru și apreciat în toată țara, am gătit de două ori pentru întreaga familie regală, am fost șeful principal la Jocurile Olimpice din 2012 și la Paralimpici ”.

Damian Wawrzyniak, în vârstă de 39 de ani, tată a doi copii, au adăugat:

„Am fost împotriva ideii de a fi nevoit să cer să rămân în ceea ce consider casa mea, dar am decis să o fac pentru că nu aveam altă opțiune și iată ce răspuns am primit. Practic, au spus: „Mulțumesc, poți rămâne aici încă cinci ani”. Voi contesta această decizie, sunt gata să-i contactez pe avocații mei ».

De Marius Oprea

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.