”Ecuația lui Hawking”, iată ce își dorea Stephen Hawking să fie gravat pe piatra funerară a mormântului său

Fizicianul Stephen Hawking, care a încetat din viață la vârsta de 76 de ani, și-a dorit toată viața ca pe piatra sa funerară să fie gravată cea mai mare descoperire a acestuia, mai exact, ”ecuația lui Hawking”.

Un copil de 2 luni a fost găsit inconștient în casa unui tânăr de 22 de ani: arestat

“Ecuația lui Hawking” este una dintre cele mai importante descoperiri ale cercetatorului si exprimă ideea care definește munca sa de o viața: faptul că găurile negre nu sunt în totalitate negre, ci că acestea emit ceea ce a devenit cunoscut sub denumirea “radiația Hawking”.

ecuatia lui hawking

Descoperirea acestuia a condus la noi modalități de înțelegere atât a găurilor negre, cât și a modului în care universul evoluează și se schimbă în timp.

Sursa: The Independent

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.