Ecosistemul la risc: viespile gigante asiatice produc milioane de pagube în Europa

Această specie teribilă de viespe nu numai că poate provoca milioane de daune Marii Britanie și Europei, ci ar putea să ucidă imediat orice persoană care este alergic la otrava ei
Această viespe gigantă asiatică , al cărui nume științific este Vespa velutina, este unul dintre cele mai mari din lume, precum și un cunoscut prădător de albine. În acest moment, această specie de viespe,  invadează întreaga Marea Britanie .

Această specie de viespe este capabilă să ucidă cu o singură înțepătură iar acest lucru ar putea provoca un impact devastator asupra populației albinelor de miere .

Cea mai mare cascadă din Ecuador a dispărut

Așa-numitele viespe cu picioare galbene au fost introduse accidental prin unele containere în Franța din China în 2004 și de atunci s-au răspândit rapid în toată Europa. Experții au estimat că au  colonizat o mare parte din Franța și de acolo au început să se răspândească și în alte țări europene , inclusiv Spania în 2010, Portugalia și Belgia în 2011, Italia în 2012 și Germania în 2014. În Anglia, însă, au ajuns în 2016.

Profesorul Franck Courchamp , cercetător activ în domeniul biodiversității, a declarat: „Cu siguranță trebuie luate măsuri suplimentare pentru gestionarea acestor specii dăunătoare fiind una dintre cele mai mari amenințări la adresa biodiversității și la funcționarea ecosistemului ”.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.