Ebola, Rwanda isi inchide granitele cu Congo, dupa noi cazuri de infecție: doi morti

Rwanda a închis granița cu Republica Democratică Congo în urma noii explozii a epidemiei Ebola. Acest lucru a fost anunțat chiar de președinția congoleză, care însă s-a plâns despre ceea ce numește o decizie „unilaterală”. Închiderea frontierei vine după anunțarea unui al treilea caz de Ebola în Goma, o metropolă cu vocație comercială de 2 milioane de persoane situată la granița cu Rwanda și doi pacienți deja decedați din cauza infecției.

 

În ultimele 24 de ore a murit un al doilea pacient infectat de Ebola din orașul Goma. Bărbatul  a fost internat noaptea dintre marți și miercuri și a murit din cauza bolii care se afla deja într-un stadiu avansat. Acest lucru a fost confirmat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), care a organizat o conferință de presă pentru a face un bilanț de un an de la începutul epidemiei în țară la 1 august 2018.

 

Revenirea virusului în oraș, după primul caz care datează de la mijlocul lunii iulie, ridică îngrijorări cu privire la epidemie în urma căreia a fost declarată de urgență internațională de sănătate publică săptămâna trecută.  De la începutul epidemiei s-au înregistrat aproape 2.700 de cazuri, 1803 de decese, a declarat Matshidiso Moeti, directorul biroului african al OMS în timpul unei conferinței de presă.
Până la 28 iulie au existat 2.671 de cazuri confirmate, inclusiv peste 700 de copii, mai mult de jumătate dintre ei (57%) sub vârsta de 5 ani. Un astfel de procent ridicat de copii afectați în timpul unei epidemii de Ebola nu are precedent,  a declarat Unicef.

 

Citește și Ebola, avertismentul OMS: epidemie din Congo este o urgenta internationala

De Marius Oprea

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.