Ebola revine în Guineea: șapte cazuri confirmate și trei decese

Autoritățile sanitare din Guineea, o țară de 12 milioane de locuitori din Africa de Vest, au anunțat că au depistat 7 ​​cazuri noi de Ebola, virusul care între 2013 și 2016 a provocat o epidemie gravă în mai multe state africane considerate responsabile de aproximativ o jumătate de milion morți. Trei dintre aceste persoane au murit, au adăugat autoritățile locale. Potrivit Reuters, acestea sunt primele cazuri depistate în țară din 2016, când Guineea a fost declarată fără Ebola.

Șeful agenției de sănătate guineane Sakoba Keita a spus că una dintre persoanele decedate este o asistentă care a prezentat simptome la sfârșitul lunii ianuarie și a fost înmormântată la 1 februarie. Opt persoane care au participat la înmormântarea ei au prezentat apoi simptome: diaree, vărsături și pierderi de sânge.

Citește și Câte măști ar trebui să purtăm? Una sau două? Răspunsul vine din America

În primele ore ale zilei de duminică, 14 februarie, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că este la curent cu două dintre cazurile suspectate de Ebola în Guineea și a adăugat că OMS este gata să ajute țara africană să gestionați orice alte infecții.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, OdnoklassnikiTumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.