Ebola: Numărul persoanelor care au decedat în ultimul an este de peste 2000

Ebola: Numărul persoanelor care au decedat în ultimul an este de peste 2000 iar epidemia urmează să dureze mult mai mult, a spus Salvați Copiii. “Acesta este un focar deosebit de letal, cu o rată a mortalității de 67%, cu mult mai mare decât rata medie a mortalității   ebola (55%) – explică șeful Heather Kerr din Congo -iar focarul încă nu este  sub control.

Există un risc real ca epidemia să continue cel puțin încă un an, cu posibilitatea unui impact la nivel regional “. Printre cei mai afectați, amintește Unicef, sunt copiii.

“Aproape 600 de copii și-au pierdut viața din cauza epidemiei Ebola din nord-estul Republicii Democratice Congo (RDC) din aproape 850 care au contractat virusul mortal de la începutul epidemiei în august 2018 – spune Edouard Beigbeder , Reprezentant Unicef ​​în Republica Democrată Congo.

Carnea de insecte produsă în laborator: conform cercetării, va fi mâncarea viitorului

Știm că un număr mai mare de copii, în mod proporțional, au fost mai afectați decât oricare alt focar de Ebola – adaugă expertul -, iar Ebola devastează copiii în moduri foarte diferite de adulți. Ceea ce facem pentru a le trata și a le îngriji trebuie să răspundă nevoilor lor unice – fizice, psihologice și sociale. Acesta este motivul pentru care UNICEF lucrează cu partenerii pentru a răspunde nevoilor imediate și pe termen lung ale copiilor, însoțindu-i pe ei și familiile lor în fiecare etapă .

Realitatea – concluzionează el – este că acum avem nevoie de mult mai mult sprijin internațional. UNICEF are nevoie de 126 de milioane de dolari pentru a răspunde nevoilor copiilor și comunităților, imediat și pe termen mediu. Până în prezent, au primit finanțare doar  31%  ».

De Claudiu Bot

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.