Ebola, masacru de copii în Congo. Alarma UNICEF: “500 de morți din 750 infectați”

Ebola ucide copiii în Republica Democrată Congo. Conform raportului reprezentantului UNICEF, aproximativ 500 de copii au murit din cei 750 infectați. Și în timp ce numărul victimelor este în creștere, numărul copiilor orfani crește și el: de la începutul epidemiei sunt aproape 1500
În Congo, Ebola face un adevărat masacru de copii. Alarma a fost ridicată de UNICEF, potrivit căreia peste 500 de minori au murit din cei aproximativ 750 infectați. “Știrea este că un alt copil a murit, al treilea caz confirmat de Ebola în Kivu de Sud. Este o amintire a marii vulnerabilități pe care copiii o au față de această boală. Acest copil avea doar 17 luni”, a spus Edouard Beigbederl, reprezentant din Fondul Națiunilor Unite pentru Copii din Republica Democratică Africană.

Un nou pericol: o epidemie de malarie amenință Europa

“Descoperirea recentă a două tratamente de succes este un pas extrem de pozitiv în lupta împotriva Ebola, dar realitatea – a avertizat Beigbederl – este că, dacă cei care prezintă simptome nu apar imediat la un centru de tratament “Vom continua să vedem cazuri și decese.

Și în timp ce numărul copiilor infectați este în creștere, UNICEF  amintește cum a crescut și numărul orfanilor care și-au văzut persoanele dragi murind sub ochii lor. Mai mult de 1.380 și-au pierdut unul sau ambii părinți din cauza acestei boli  de la începutul epidemiei cu puțin peste un an în urmă. În aceeași perioadă, alți 2.469 de copii au fost îndepărtați de părinți și lăsați singuri în timp ce adulții erau  examinați și tratați, izolați pentru că au intrat în contact cu cineva afectat de Ebola.

De Claudiu Bot

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.