Ebola în Congo, cetățenii nu cred în ea și resping măsurile de sănătate: „Se teme o epidemie”

Patru persoane au murit de virusul Ebola de la reapariția sa în estul Republicii Democrate Congo. Cu toate acestea, populația se opune măsurilor de sănătate, care ridică frica unei răspândiri semnificative a epidemiei, într-o țară care se luptă cu alte urgențe de sănătate, începând cu Covid-19, a a anunțat surse oficiale. Din 7 februarie, de când a reapărut epidemia “am înregistrat deja șase cazuri de Ebola. Am pierdut patru pacienți. Doi au murit vineri și sâmbătă. Continuăm să îngrijim alți doi pacienți aflați în tratament la CTE (Centrul de Tratament Ebola) din Katwa “, a spus dr. Eugène Syalita, ministru provincial al sănătății pentru Kivu de Nord.

Unele familii refuză categoric ca locuințele lor să fie dezinfectate ”, a regretat dr. Syalita.

Citește și În Germania, protestatarii no-mask au huiduit de la balcoane: „Afară cu naziștii”

Așa cum s-a întâmplat deja înainte, populația acestei regiuni refuză să creadă în existența virusului Ebola și se opune restricțiilor impuse pentru a evita contaminarea, cum ar fi evitarea atingerii bolnavilor sau nespălarea cadavrelor bolnavilor. La 18 noiembrie 2020, Republica Democrată Congo a anunțat sfârșitul oficial al celui de-al unsprezecelea focar de Ebola din provincia Ecuator, care a ucis 55 de persoane din 130 de cazuri înregistrate. Apariția altor cazuri ar putea complica eforturile de a învinge Covid-19, care a afectat 23.600 de oameni și a ucis 681 de persoane.

Se așteaptă să înceapă o campanie de vaccinare în prima jumătate a acestui an

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră dTwitter, Instagram, OdnoklassnikiTumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.