Durerile de cap: afectează persoanele cele mai inteligente

Aproximati 15% din populația globală suferă sau au suferit de migrene și doar 5% din populație nu a a avut niciodată dureri de cap. Potrivit unui studiu efectuat în Statele Unite, 15% din populație și mai precis femeile cu vârste cuprinse între 15 și 35 de ani sunt cele mai afectate. Printre principalele simptome ale migrenei se numără: greață, dureri de cap severe și vederea încețoșată în cele mai severe cazuri.

Într-un cuvânt, un adevărat coșmar pentru cei care ne suferă.

Există aproximativ 150 de tipuri diferite de dureri de cap, care pot afecta fără discriminare toate grupele de vârstă, de la copii la vârstnici. Adolescenții sunt printre cei mai afectați: între 12 și 17 ani, de fapt, 56% dintre băieți și 74% dintre fete suferă de dureri de cap.

Dar de ce migrena afectează numai anumiți oameni?

Oroare : doi copii au fost uciși în bătaie pentru că și-au făcut nevoile pe stradă

Potrivit Anircef (Asociația Neurologilor Italieni în Cercetarea Durerilor ):

” Cei care suferă de migrene au un creier mai special,  consumă mai multă energie decât are în rezervă”. Acești oameni, prin urmare, tind să-și păstreze întotdeauna în continuă mișcare creierul, ducând la o muncă excesivă și inutilă. Efortul făcut de creier îl determină să provoace o durere “voluntară”, migrenă, pentru a semnala excesul de muncă, forțând astfel subiectul să se odihnească.

În funcție de intensitatea efortului la care a fost supus creierul, intensitatea durerii va fi mai mică sau mai mare. Aceasta ajungând în unele cazuri, atât de severe încât poate duce  persoana afectată la o incapacitate de moment. Este foarte să evitați ciocolata, vinul, bananele, brânzeturile, roșiile și fructele uscate. Nu este plăcut să trăiești cu dureri de cap, dar măcar începând de azi vei știi că ești inteligent!

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.