După Paris, urme de coronavirus și în apele canalizărilor din Milano și Roma

Corornavirus. Un studiu realizat la Roma și Milano de către grupul condus de Giuseppina La Rosa de la Departamentul pentru calitatea apei și sănătatea Departamentului pentru mediu și sănătate al Istituto Superiore di Sanità sugerează că materialul genetic al virusului SARS-COV-2 ar putea fi găsit în ape uzate, permițând astfel utilizarea acestui tip de eșantionare ca indicator al prezenței unui focar de epidemie.

„Am selectat și analizat pentru cercetarea virusului, un grup de 8 probe de ape uzate colectate în perioada 3 – 28 februarie la Milano și în perioada 31 martie – 2 aprilie la Roma – explică La Rosa -. Prezența ARN a noului coronavirus a fost confirmată în 2 probe colectate în sistemul de canalizare din zona de vest și central-estică a Milanului. În cazul Romei, același rezultat pozitiv a fost găsit în toate probele prelevate în zona de est a orașului. Acum extindem cercetarea la alte canalizări dintr-o rețea de colectare din diferite regiuni, construite de-a lungul anilor ca parte a unui proiect finanțat de Centrul Național pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CCM) al Ministerului Sănătății “, scrie La Rosa într-o declarație publicată pe site în timp ce Luca Lucentini, directorul Departamentului de calitate și sănătate al ISS, specifică că „constatarea nu are niciun risc.

Rezultatul consolidează perspectivele utilizării controlului de canalizare din centrul urban ca instrument neinvaziv pentru detectarea timpurie a prezenței infecțiilor. O strategie care este deja utilizată pentru alte virusuri, cum ar fi poliomielita.

Urme de coronavirus în apa din Paris

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.