După două zile de „libertate”, Germania blochează trei cantone: prea multe infecții

La două zile după anunțarea revenirii treptate la normal în Germania, un canton a fost blocat deja, iar alte două   sunt în curs de a fi blocate  din cauza creșterii infecțiilor cu coronavirus. În Renania de Nord-Westfalia, Coesfeld, peste 100 din cei 1.200 de angajați au rezultat pozitiv într-un abator care a fost imediat închis .

Potrivit unui purtător de cuvânt al administrației locale, atenția este axată și pe locuințele muncitorilor, care provin adesea din Europa de Est și locuiesc în case comune unde normele de igienă nu pot fi respectate.

Germania, alertă în abatoare, peste 600 de muncitori pozitivi la Covid-19. Cei mai mulți sunt români

În plus față de Coesfeld, alte două cantoane prezintă o tendință îngrijorătoare. Greiz în Turingia, în prezent este cel mai afectat la nivel național, cu 75,4 cazuri raportate la 100.000 de locuitori în ultimele șapte zile.

Cealaltă, după cum s-a menționat, este districtul Steinburg din Schleswig-Holstein. Peste o mie de noi cazuri de infecție au fost înregistrate în Germania în ultimele două zile, după ce cazurile au scăzut sub acest prag timp de cinci zile consecutive. Cu toate acestea, numărul infecțiilor este mai mic decât joia trecută. Potrivit Institutului Robert Koch, indicele de infecție a scăzut la 0,71.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.