După distrugerea pământurilor ancestrale, femeilor indigene din Brazilia le sunt smulși copiii din brațe

De parcă nu ar fi fost suficient să le distrugă pământurile strămoșești, femeilor indigene din Brazilia le sunt mulși copiii din brațe. O dramă uriașă despre care nu vorbește nimeni și care poartă numele Elide sau Florencia.

Copiii care nu își vor mai vedea niciodată mamele pentru o soartă nedreaptă, care nu are nicio legătură cu maltratarea. În tribul indigen, femeile rămase singure nu-și pot crește copiii, așa că sunt luați de lângă ele și după mulți ani în spatele acestei cruzimi rămâne o rană deschisă încă sângerândă….

În 2015, copilul lui Élida de Oliveira i-a fost fost furat . Tatăl copilului o părăsise când a aflat că este însărcinată cu cel de-al șaptelea copil. Într-o casă făcută din plastic și prelată din statul Mato Grosso do Sul, cunoscută sub numele de Ñu Vera, chiar în afara perimetrului celei mai populate rezervații din Brazilia, Rezerva Indigenă Dourados, Élida de Oliveira fără apă și nici electricitate  Élida a depus toate eforturile pentru a-și putea hrăni copiii.

Genocidul armean a început în urmă cu 105 ani, anul acesta se comemorează doar virtual

La doar o săptămână după ce a născut, un agent a cerut să-și ducă copilu la clinică pentru a-l vaccina, a-i elibera un certificat și a-i verifica starea de sănătate. Dar atunci lucrurile nu mergeau exact așa și de atunci nu și-a mai văzut niciodată copilul. De când portughezii au colonizat Brazilia în urmă cu aproximativ 520 de ani, nativii s-au străduit să-și recapete drepturile, în special pământurile ancestrale care stau la baza culturii și conexiunii lor cu hrana, familia, limba și rugăciune. Guvernul lui Bolsonaro implementează politici care nu facilitează triburile și ocupă tot mai mult spațiu. Astfel, familiile nu sunt în măsură să garanteze traiul copiilor lor. Copiii care sunt îndepărtați de părinți într-un  ritm alarmant.

O poveste similară este  cea a Florenciei Reginaldo, care locuiește în Rezervația Indigenă a Dourados și care a avut grijă de copiii surorii sale Elisabete, când autoritățile au luat toți copiii. Mamele singure, ca Elisabete, adesea trebuie să-și lase copiii cu alți membri ai familiei atunci când merg la muncă. Însă acuzațiile privind abandonul copiilor au determinat serviciile sociale să înlăture pe copii din sânul familiei.  În cele din urmă, femeia a reușit să-și recâștige custodia copiilor săi, dar acest lucru reprezintă cu adevărat o excepție într-o rezervă din ce în ce mai distrusă de lobby-urile care îndepărtează terenurile ancestrale din triburile indigene.

Sursa: National Geographic

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.