După decenii, Africa a învins poliomielita și a făcut-o datorită vaccinurilor

Africa va fi în curând declarată liberă de poliomielita sălbatică, datorită unei campanii masive de vaccinare. Acest lucru a fost declarat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS). După zeci de ani de muncă neobosită de către organizațiile internaționale de sănătate, guvernele naționale și locale, voluntarii comunității și pacienții, la patru ani după ultimul caz înregistrat de poliomielită pe continent, confirmarea ar trebui să ajungă în sfârșit în august că Africa nu mai are virus.

Coronavirus, teza conspirației: „Totul era pregătit pentru implantarea microcipurilor, Bill Gates știa totul”

Poliomielita este o boală infecțioasă gravă, care afectează în special copiii sub vârsta de cinci ani și afectează sistemul nervos central provocând paralizie ireversibilă și, în unele cazuri, chiar moartea. În anii 1950, poliomielita a fost una dintre ciumele din Occident: în 1952 în Statele Unite au fost înregistrate peste 21.000 de cazuri, în Italia în 1958, până la 8 mii de cazuri. Ultimul caz american datează din 1979.

În 1996, 75.000 de copii din Africa au rămas  paralizați din cauza poliomielitei. Astăzi Africa este în sfârșit liberă de poliomielită,  iar acum se luptă pentru a îmbunătăți viața supraviețuitorilor  Nouăzeci la sută dintre supraviețuitorii poliomielitei din Nigeria trăiesc în sărăcie extremă . Mulți dintre ei se târăsc pe străzi pentru a supraviețui, cerșind .

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.