După ce a supraviețuit la două războaie mondiale și gripei spaniole, a murit la 108 ani de Coronavirus

A reușit să supraviețuiască la două războaie mondiale și teribilei influențe spaniole, una dintre cele mai devastatoare pandemii ale secolului XX. Dar nu a reușit să scape de Coronavirus . Hilda Churchill a murit la 108 ani , devenind cea mai veche bătrână din Marea Britanie. Femeia a murit sâmbăta trecută în zilul de bătrâni la Kenyon Lodge din Salford la numai  24 de ore după ce a fost testată pozitiv cu Covid-19 și cu opt zile înainte de a împlini 109 ani.

Femeia fusese pusă în carantină la aproximativ o săptămână după s-au prezentat primele simptome ale infecției. Născută în 1911,  cu un an înaintea tragediei Titanicului și cu trei ani înaintea începerii Marelui Război. În 1918 s-a îmbolnăvit de gripa spaniolă  împreună cu sora sa, care mai târziu murise împreună cu tatăl ei. Atunci peste 500 de milioane de oameni au fost infectați, dar ea a reușit să se vindece datorită spiritului său de luptătoare. Apoi a venit noul Coronavirus.

Coronavirus, o femeie a murit după ce a refuzat aparatul respirator: „Sunt alții mai tineri care au nevoie”

Nepotul ei Anthony a declarat presei engleze: „Când am vizitat-o ​​ultima dată, am vorbit despre Covid-19 și i-am spus că n-am să o mai pot vizita o vreme. Ea mi-a explicat că această gripă este foarte asemănătoare cu cea spaniolă, dar pe vremea ei nu existau avioane și cumva a reușit să se răspândească peste tot  Dacă nu ar fi fost Coronavirusul, sunt sigur că  ar mai fi rămas mult timp cu noi ”

În lunga ei viața Hilde a avut patru copii, 11 nepoți și 12 strănepoți, care acum o plâng pentru că nici măcar nu-și pot lua adio de la ea…

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

 

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.