După cămile, 4.000 de cai sălbatici vor fi uciși în Australia pentru a proteja ecosistemul

Aproximativ 4.000 de cai sălbatici vor fi capturați și uciși în New South Wales pentru a proteja ecosistemul după incendiile forestiere care au afectat Australia .

Potrivit lui Matt Kean, ministrul Mediului din Noua Țara Galilor de Sud, mai mulți cai vor fi uciși și mulți dintre ei ar putea fi măcelăriți și vor ajunge pe mese oamenilor.

Este vorba despre exemplarele de cai scăpați, abandonați sau care trăiesc în sălbăticie și care au reușit să supraviețuiască flăcărilor din ultimele luni. Gestionarea cailor sălbatici a fost mult timp un subiect extrem de controversat. Se estimează că numărul animalelor a crescut rapid, în special în ultimii ani și că populația de cai sălbatici depășește acum 25.000.

Citește și ”Beau prea mult”: 10 mii de cămile vor fi ucise pentru a păstra apa în Australia

Numere care provoacă îngrijorare din cauza posibilelor daune pe care copitele cailor le pot provoca într-o zonă naturală sensibilă și vulnerabilă, care găzduiește specii de plante și animale amenințate și deja distruse de incendii.

Serviciul național de parcuri și animale sălbatice (NPWS) din NSW a declarat că intervenția va acoperi aproximativ 57.000 de hectare în trei zone ale țării: câmpia Nungarului, câmpia Cooleman și unele părți ale câmpiilor Boggy și Kiandra.

Se pare că inițiativa nu a stârnit niciun fel de controverse, deoarece pe lângă faptul că dăunează mediului, caii au încă dificultăți de supraviețuire din cauza resurselor limitate de hrană și apă rămase după stingerea incendiilor.

Sursa: The Guardian / ABC News

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.