Dupa atentatele de Paste, Sri Lanka interzice valul musulman intergral

Dupa atentatele de Paste, Sri Lanka interzice valul musulman intergral

Preşedintele Sri Lankăi, Maithripala Sirisena, a decis interzicerea în public a vălului musulman integral (burka), motivând că acest este „un risc de securitate şi un simbol al fundamentalismului”.

Măsura intră în vigoare de azi.

 

Măsura a fost luată după o serie de atacuri ce au avut loc pe 21 aprilie în interiorul mai multor biserici şi hoteluri din capitala ţării, Colombo, în urma cărora peste 250 de persoane au murit şi alte 500 au fost rănite.

 

“Această interdicţie vizează asigurarea securităţii naţionale. Nimeni nu ar trebui să îşi mascheze figura pentru a-şi complica identificarea”, se precizează într-un comunicat al preşedinţiei srilankeze, citat de CNN. Măsura adoptată de președinție va intra în vigoare începând de astăzi, 29 aprilie.

 

Populaţia musulmană a acestei ţări de 21 de milioane de locuitori, majoritar budistă, reprezintă aproximativ 10%. Cea mai mare parte a musulmanilor srilankezi este mai degrabă liberală, doar puţine femei purtând niqab.

 

Poliţia din Sri Lanka suspectează că grupul extremist local Tawheed Jamath ar fi în spatele atentatelor, însă gruparea teroristă Stat Islamic a revendicat atacurile.

Te-ar putea interesa și Masacrul din Sri Lanka, premierul avertizeaza: “Ar putea ataca din nou”

 

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de Facebook

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.