Drumul catre moarte a fetitelor siameze: ”Nu am sa aleg pe cine sa salvez”

Drumul catre moarte a fetitelor siameze: ”Nu am sa aleg pe cine sa salvez”

A părăsit Nigeria pentru a zbura la Londra, unde există un spital specializat. Dar în fața răscrucei finale a lăsat inima să decidă

„Gheață și foc”, așa își descrie Ibrahima Ndiaye, fetele Marieme și Ndeye.  Două fete siamese de trei ani, care împart sistemul digestiv, ficatul și au doar trei rinichi. Din țara sa a zburat la Londra pentru a încerca să le dea o speranță fiicelor sale. Dar spitalulGreat Ormond Streeta a datsentința: doar unul dintre ele va supraviețui despărțirii. Și așa Ibrahima și-a făcut alegerea, cu inima și credința: fetele vor rămâne unite până la moarte.

Traficul de copii in Venezuela si Brazilia: bani mamelor in schimbul copiilor

„O decizie imposibilă”

Ceea ce a trebuit să înfrunte Ibrahima a fost o decizie imposibilă, iar acesta este titlul documentarului realizat de emisiunea BBC în următoarele ore. Ibrahima a părăsit țara sa, Nigeria, iar împreună cu fetele, soția sa și alți patru copii au venit la Londra pentru a discuta cu chirurgii de la Great Ormond Street Hospital (Gosh), un spital specializat în aceste tipuri de intervenții chirurgicale. În fața cartelei clinice, profesorul Paolo De Coppi, chirurgul italian care conduce echipa medicală, a emis o sentință fără contestații: Ndeye nu ar fi putut supraviețui intervenției.

Catelusul cu mustata Salvador Dalì caută o casa: a fost abandonat

Ndeye este cea mai calmă dintre gemene, ”Gheața” cum o numește tatăl ei. Dar este și cea cu cea mai slabă inimă. Și înaintea imposibilității de a da un sistem digestiv, un ficat și un intestin uneia dintre cele două, ea ar fi cea destinată morții. O alegere pe care Ibrahima nu a luat-o, sau mai degrabă a făcut o altă alegere: el a făcut inima și credința sa să vorbească. El, un musulman  nu-și va ucide una dintre fiicele sale. Chiar dacă destinul lor este marcat și este mai mult decât sigur că nu peste mult timp, vor muri:  “Voi fi aici cu ele până la sfârșit”, a spus Ibrahima, “nu pot decide pe cine să omor, le iubesc pe amândouă”

De Marius Oprea

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.