Drama poporului venezuelian: “Copii subnutriți, morți și îngropați în cutii”

Dramatica mărturie a călugăriței Patrizia Andrizzi, o misionară italiancă în Venezuela:

”O întreagă familie trăiește cu 2 kg de paste făinoase pe lună. Nu sunt bani nici pentru a îngropa morții. Poporul este la limită. Copiii sub subnutriți și nu mai cresc. Un copil de 10 ani pare să aibe 6 ani. Oamenii nu-și permit nici să-și îngroape morții. Îi îngroapă în cuții și după aceea  sub pământ ” sunt cuvintele sorei catolice ale ICE cu privire la situația din Venezuela. Sora Patrizia, locuieste in Venezuela de 40 de ani, a lansat o alarmă umanitară. Populația venezueleană speră să primească ajutor umanitar, dar continuă să se confrunte cu lipsa de hrană și medicamente.

 

“Multe familii, unele chiar și de 8 persoane – a adăugat sora Patrizia – trăiesc cu 2 kg de paste făinoase pe lună. Ptem să-i ajutăm cu ajutorul activităților Caritas, dar suntem în dificultate, pentru că nu știm de unde să luăm alimentele. Este un popor adâncit în mizerie. În 40 de ani nu am văzut niciodată așa ceva. Am văzut multe lucruri urâte în Venezuela, dar niciodată la acest nivel “.

 

”În fiecare zi, – a spus sora Patrizia în cadrul emisiunii rediofonice Inblu Radio – dăm de mâncare la  60 de copii și o dată pe săptămână, hrănim un grup de 120 de copii. Maduro a declarat că în Venezuela există foame pentru că  are cămara plină, dar nu vede copiii care merg să caute hrană la gunoi “.

 

Te-ar putea interesa și În Venezuela se moare de foame. Locuitorii mănâncă animalele din grădina zoologică

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de Facebook

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.