Drama în tabăra refugiaților din Lesbos: un copil a fost ucis, alți doi răniți

Un copil a fost ucis, iar alți doi copii au fost răniți în urma unui atac violent în  taberele de refugiați Moria de pe insula greacă Lesbos, centrul grecesc de primire și identificare, deja  supraaglomerat în care condițiile de viață sunt la limită, a declarat UNICEF pentru Europa și Asia Centrală  prin contul său oficial.

„Suntem devastați de moartea tragică a unui copil la centrul de primire și identificare Moria”, au scris cei de la Organizația Națiunilor Unite pentru Copii, lansând încă un strigăt de alarmă cu privire la centrele solicitanților de azil din insulele grecești, unde „Situația este într-un punct de rupere “.

Trump împotriva uraganelor: “De ce nu le bombardăm?”

Drama s-a consumat sâmbătă seară când a izbucnit o luptă violentă în tabăra care adăpostește minori neînsoțiți.

Potrivit rapoartelor presei locale, un băiat afgan de 15 ani ia atacat pe ceilalți copii cu un cuțit, ucigând unul și rănind alți doi, unul dintre ei fiind grav și acum este internat în condiții foarte grave. Momentan nu sunt cunoscute motivele care au declanșat furia omucidă a adolescentului, însă situația de supraaglomerare extremă în centru a fost cu siguranță o povară.

În prezent în centrul de primire trăiesc aproximativ 600 de copii, în timp ce centrul a fost creat pentru a găzdui maximum 160. O situație care generează conflicte continue și poate duce la episoade la limită așa cum s-a întâmplat în Moria.

De Andreea Sas

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.