Drama femeilor indiene silite să-și înlăture uterul pentru a lucra mai mult pe câmpuri

Drama femeilor indiene silite să-și înlăture uterul pentru a lucra mai mult pe câmpuri

În statul vestic Maharashtra, India, mii de femei tinere și-au îndepărtat uterul și, în cele mai multe cazuri, acest lucru s-a întâmplat tocmai pentru că menstruația este văzută ca un impediment pentru a lucra pe câmpuri. Marea majoritate a femeilor, în special a celor din familii sărace, fără garanții și fără educație, sunt obligate să facă alegeri care au un impact pe termen lung și ireversibil asupra sănătății și vieții lor.

În fiecare an, zeci de mii de familii sărace din districtele Beed, Osmanabad, Sangli și Solapur migrează în cele mai bogate districte occidentale ale statului – cunoscute sub numele de „centura de zahăr” – pentru a lucra șase luni în câmpurile de trestie de zahăr. Odată ajunși  acolo, aceștia ajuns la mila corporațiilor lacomi care nu ratează niciodată ocazia de a-i exploata.

Raporturile dintre ”angajator” și femeile muncitoare este întotdeauna problematică. În primul rând, sunt reticenți să le ia la muncă, deoarece tăierea bastoanelor trestiei de zahăr este grea și necesită multă forță fizică, dar mai ales pentru că se tem că, în timpul ciclului menstrual, pot pierde câteva ore de muncă din cauza disconforturilor. Dacă lipsește o zi  trebuie să plătească o amendă.

Femei forţate să aibă mai mulţi soţi: un nou tip de sclavie în India

Cei care lucrează pe câmpuri, locuiesc în colibe sau corturi, nu există toalete, colectarea trestiei de zahăr are loc și noaptea și nu au ore fixe. Din cauza condițiilor igienice precare, multe femei se îmbolnăvesc de infecții și, în acel moment, în loc să garanteze regulile comune, medicii fără scrupule le încurajează să se supună unei intervenții chirurgicale inutile, când ar fi suficient doar un tratament medicamentos.

Majoritatea acestor femei la vârsta de 20 de ani au deja doi sau trei copii, astfel încât medicii le conving  să se supună unei intervenții chirurgicale. Din acest motiv, sate întregi au fost redenumite drept „sate cu femei fără uter”,

Luna trecută această problema a fost ridicată la o adunare de stat de către  Neelam Gorhe și ministrul Sănătății Maharashtra, Eknath Shinde, care au recunoscut că în trei ani au existat 4605 histerectomii în districtul Beed. În mod clar, a subliniat el, nu toate au fost făcute pe câmpurile de recoltoare de trestie de zahăr, și s-a înființat  o comisie care să investigheze diferitele cazuri. Majoritatea femeilor au sub 40 de ani, iar unele au 20 de ani. Multe dintre femei spun că starea lor de sănătate s-a deteriorat de când au fost supuse acestor intervenții chirurgicale. O femeie a vorbit despre „dureri persistente de spate, gât și genunchi” și cum s-a trezit dimineața cu „mâinile umflate, fața și picioarele”.

Altă femeie s-a plâns de „vertijuri constant” și modul în care ea nu mai este în măsură să parcurgă distanțe mai mari. Drept urmare, amândouă au spus că nu mai pot lucra în domeniu.

Sursa: GreenMe

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.