Drama căsătoriilor între minorii din lagarele de refugiați din Siria

Numărul crescut al căsătoriilor timpurii înregistrate în ultimii șapte ani printre cei mai vulnerabili refugiați sirieni a ridicat o alarmă între organizațiile umanitare și cele civile care activează în întreaga lume. Taberele de refugiați din Liban, Iordania și Turcia sunt motive fertile pentru mii de căsătorii cu copii, cu consecințe sociale și psihice dramatice. Deși motivele care stau la baza acestui fenomen grav sunt multe, această problemă este agravată de numărul tot mai mare de divorțuri  și de apariția traficului de copii, gestionate de bande care operează în interiorul și în afara taberelor de refugiați .

Deși căsătoriile timpurii au existat chiar înainte de izbucnirea războiului din Siria acum 8 ani și au fost concentrate mai ales în zone rurale izolate.

În rândul comunităților conservatoare religioase, numărul a crescut exponențial de la începutul războiului. Acest fenomen a afectat, mai presus de toate, cele mai afectate familii care au fugit din țările lor din cauza conflictelor și a zonelor controlate de grupuri islamice fanatice. Membrii și liderii s-au lăudat cu adevărat să se căsătorească cu fete de 11 ani sau chiar mai tinere, în zonele din Irak și Siria controlate de ISIS, teroriștii de la Al Nusra sau grupuri fundamentale islamice similare.

Milioane de lăcuste continuă să devasteze Sardinia: invazia din 2020 este „cea mai mare din ultimii 70 de ani”

Dintr-un sondaj realizat de UNFPA, Universitatea Americană din Beirut și Sawa pentru dezvoltare și ajutor pentru refugiații sirieni din Liban, apar câteva date alarmante  privind căsătoriile timpurii. Sondajul, efectuat în 2016, a implicat aproximativ 2.400 de refugiați în rândul femeilor și fetelor din districtul Beqa West. Mai mult de o treime din persoanele intervievate din grupa de vârstă între 20 și 24 de ani s-au căsătorit cu mult înainte să îndeplinească 18 ani.

În timpul războiului refugiații sirieni se căsătoresc pentru a supraviețui adesea împotriva voinței lor. Mulți părinți preferă să-și căsătorească fiicele, în timp ce aproape 70% dintre copiii refugiați sirieni lucrează.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter,  Instragram și Odnoklassniki

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.