Drama bebelușilor. Îngropate de vie pentru s-au născut fetițe

Îngropate de vie pentru că s-au născut fete.

În anumite sate indiene se întâmplă și acest lucru. Milioane de fetițe sunt îngropate vii pentru că s-au născut de sex greșit, pentru că în tradiția lor, primul născut trebuie să fie de sex masculin.

În martie 2017 New Indian Express, a vorbit despre descoperirea unei fetițe nou-născute îngropată vie.

Descoperirea a fost făcută datorită  unui student din satul Shyamsundarpur, în orașul indian, Jaipur. De sub pământ ieșeau piciorușele copilei, iar condonul ombilical era încă legat. Se vedea că a fost îngropată de puțin timp..era încă în viață!  Ce făcea o fetiță care avea maxim 4/5 ore de viață îngropată de vie sub pământ?

Aceasta este un alt caz de pruncucidere de sex feminin, după ce părinții au descoperit că nu era de sex masculin. Această ”practică” dacă vrem să o numim așa, sau cruzime că este mai bine spus, se pare că este normală în anumite sate indiene.

A abuzat de o copilă de 11 ani și a lăsat-o însărcinată. Violatorul condamnat la 25 de ani de închisoare

Dacă primul copil este o fetiță aceasta este o rușine…o adevărată tragedie.

Astfel, dacă primul copil nu este băiat, fetițele sunt destinte să moară. Practicile folosite pentru a scăpa de fetițe sunt multe, una mai crudă decât cealaltă…sunt otrăvite, sau înecate, sufocate sau îndopate cu mâncare până la moarte.

Guvernul indian se mobilizează în acest sens. Activista Rita Banerji încearcă să docementeze și să demonstreze aceste barbarii în centrul campaniei de conștientizare Fifty Milion Missing (50 milioane care lipsesc).

“În decursul a trei generații, 50 de milioane de fete au fost exterminate pentru singurul motiv: pentru că s-au născut de sex feminin.  Acest număr este egal cu întreaga populație din Suedia, Austria, Belgia, Portugalia și Elveția “, se arată în site-ul campaniei.

De Ana Moldovan

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.